Sieradenwinkel B612 Athene

 In Geen onderdeel van een categorie

Als ik via een trap afdaal naar de ondergrondse sieradenwinkel B612, is het net alsof ik in een surrealistisch onderbewustzijn terechtkom. Het gezicht van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo siert kettingen, oorbellen en armbanden in felle kleuren en Midden-Amerikaanse stoffen. Alice in Wonderland is overal. Kennelijk is ze ook verdwaald in voodooland, op één van de stoffen heeft ze een doodshoofd. De kettingen met skeletjes zie ik nog niet om mijn nek hangen, maar ik val als een blok voor de ‘boze ogen’ omzoomd door glinsterstenen en gouddraad. Vooral in het Griekse turkooisblauw.

B612-Athene-Griekenland-Mode

B612-sieraden

De kleine prins

Het creatief brein achter de fantasiewereld blijkt ontwerpster Katerina Savopoulou te zijn. Ze studeerde illustratie, sieraden maken en gemmologie, de wetenschap die edelstenen en half-edelstenen bestudeert. B612 is ook de naam van de asteroïde waar de kleine prins woonde, de hoofdpersoon uit de beroemde roman De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry. Het prinsje is in de winkel inspiratiebron voor vele sieraden. In de roman laat de schrijver op een speelse manier de eigenaardigheden van de volwassen wereld zien. Zou Katerina dit op haar eigen manier ook doen?

De-kleine-prins-B612-Athene

Over de Griekse crisis heeft B612 ook een duidelijke mening…

B612-Athene-Griekenland

Griekse ontwerpers

De winkel ligt in de wijk Psiri in het centrum van Athene en past naadloos bij de omgeving. Daar doen betonnen muren dienst als schilderdoeken van graffiti-artiesten. Restaurants en cafés lijken onderhanden genomen door trendy stylisten. De sfeer is alternatief maar ook hip. Het viel mij in Athene al eerder op: onder de Griekse ontwerpers barst het van het talent. Op originele wijze mixen ze oud en nieuw en stijlen die je niet bij elkaar zou zoeken. Laat je naast de Griekse oudheid dus ook verrassen door het moderne Athene.

B612
35, Karaiskaki str.
Psiri Square
Athene

Facebook:/b612theplace
Instagram:b/612athens

Comments

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search